IPA


Jolly Roger is doordrinkbaar als een IPA, maar dan donker met subtiele hints van chocolade en koffie. Een goede binnenkomer voor mensen die denken dat ze niet van donker bier houden, met een toegankelijk alcoholpercentage. Voltooid met een vleugje Chili Vanilli ©.

Crowdsurfer is een verfrissend intermezzo voor verhitte mensen. Zacht en fris van smaak, met een toegankelijke dosis hop. Naast gerstemout bevat dit bier ook mout van tarwe en haver. De tarwe geeft een witbier-achtige smaak. Haver geeft body en past mooi bij de Mosaic hop, één van de hopsoorten in dit bier. Van dit hazy lichtblonde bier kun je het depot naar smaak voorzichtig meeschenken. Stijg met dit bier boven de zwetende massa uit en word op handen gedragen!

De mixdoos is het ideale product om te kiezen wanneer je meerdere type bieren wil proberen! Kies voor de mixdoos en ontvang 12 verschillende type bieren met daarop jouw eigen label!

Welke verschillende IPA soorten zijn er?

Elke brouwer brouwt zijn bieren op een eigen manier. Hierdoor zijn er door de jaren heen ook verschillende varianten van de IPA ontstaan. Hieronder lees je de drie hoofdvarianten:

Englisch IPA: De Englisch IPA is de originele IPA zoals die voor het eerst is gebrouwen. Hierin proef je vaak een fruitige en geroosterde smaak. Dit komt doordat de mout een hoofdrol opeist en er minder gebruik wordt gemaakt van aromatische hop.

American IPA: De American IPA wordt gebrouwen met een stevige hopsmaak. In tegendeel tot de Englisch IPA speelt de mout bij de American IPA slechts een bijrol. Het zijn de aroma’s van de Citrus en andere tropische vruchten die bij deze IPA de hoofdrol op zich nemen.

Imperial IPA: De Imperial IPA is een zwaardere variant en bevat wat meer hop dan de andere IPA’s. Het alcoholpercentage van deze bieren ligt dan ook vaak boven de 7.5%.

Wat zijn onze beste IPA bieren?

De India Pale Ales uit ons assortiment zijn gebrouwen door brouwers van verschillende brouwerijen uit Nederland. Door de vele verschillende soorten zit er voor ieders wel wat bij.

De Crowdsurfer White IPA is een heerlijk biertje voor wanneer je toe bent aan een verfrissend moment op een warme zomerdag. Door de zachte en frisse smaak is de Crowdsurfer White IPA een erg toegankelijk biertje. Met een alcoholpercentage van 5.5% is dit ook een van de lichtere IPA’s.

Ben je meer van het donkere bier? Dan is de Jolly Roger het speciaal bier voor jou. De Jolly Roger heeft subtiele hints van koffie en chocolade. Met een alcoholpercentage van 6.6% is dit ook een goede binnenkomer voor diegene die denken niet van donker bier te houden.

Ben je opzoek naar een IPA met een wat lager alcoholpercentage? Kies dan voor de Vonkel India Pale Ale. Dit is een Session IPA die lang geleden werd gedronken tijdens korte werkpauzes, vandaar het lage alcoholpercentage van 4.2%. Wees niet bang, dit lage alcoholpercentage doet niets met de smaak, de Vonkel blijft een bier met lef!

Tegenovergesteld hiervan heb je de Imperial Pale Ale, met een alcoholpercentage van maar liefst 10% is dit een van de sterkere speciaal bieren die je zult drinken. De Imperial Pale Ale heeft een prachtige koperen kleur met een lichtrode gloed en is ondanks het hoge alcoholpercentage een gemakkelijk drinkbaar en lang nasmakend biertje.

Wat eet je bij een IPA?

De smaak van een IPA is door een grote hoeveelheid hop vaak erg bitter. Dit zorgt voor een tropische en fruitige smaak. Een India Pale Ale is lekker te combineren met:

  • Curry
  • Blauwe kaas
  • Carrot cake
  • Bitterballen

Wie verras jij met een Persoonlijkbiertje?

Wil jij iemand verrassen met een Persoonlijkbiertje? Door de vele verschillende smaken zit er voor elk moment wel wat bij! Wie verras jij met een India Pale Ale met een gepersonaliseerd etiket?